Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Chemical Study on the Keeping Quality of Spray Dried Milk
الناشر
Ain Shams Alexandria University. Faculty of Agriculture. Dairy Science Department
المؤلف
El Bagoury,Ekram Hassan .
هيئة الاعداد
باحث / اكرام حسن الباجورى
باحث / اكرام حسن الباجورى
باحث / اكرام حسن الباجورى
باحث / اكرام حسن الباجورى
تاريخ النشر
1975 .
عدد الصفحات
144 p.
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
الدكتوراه
التخصص
العلوم الزراعية والبيولوجية
تاريخ الإجازة
1/1/1975
مكان الإجازة
جامعة عين شمس - كلية الزراعة - البان
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 207

from 207

Abstract

The investigation of the keeping quality of dried milk powder is a very important study for prolonging its shelf-life in the whole milk powder, the fat phase is considered the principal cause of its deterioration. Accordingly, the present study of spray-dried milk deals firstly with improving the keeping quality of local powder milk and increasing its storage life by adding different compounds. Secondly, the carbonyl compounds resulting from fat oxidation and causing its deterioration are separated and determined.