Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Thermal process evaluation of heat dehydration of some fruits and vegetables =
الناشر
Hany Idrees Khalil Ibrahim,
المؤلف
Ibrahim, Hany Idrees Khalil.
هيئة الاعداد
باحث / هانى ادريس خليل ابراهيم
مشرف / احمد فريد السهريجى
مشرف / نجوى موسى حسن رسمى
مشرف / يحيى عبد الرزاق هيكل
الموضوع
Food. Food handling.
تاريخ النشر
1994 .
عدد الصفحات
272 p. :
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
الدكتوراه
التخصص
الهندسة الزراعية وعلوم المحاصيل
تاريخ الإجازة
1/1/1994
مكان الإجازة
جامعة عين شمس - كلية الزراعة - فلسفة
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 324

from 324

Abstract

The main objectives of the present work are as follows: 1- Determine some of the thermal properties of selected foodstuffs (potatoes and apples) at different water contents, such as thermal conductivity (k) and thermal diffusivity (a) coefficients. 2- Study some diffusion and heat transfer parameters of the drying process. 3- Determine moisture sorption isotherm, i.e., water activity of the selected samples and predict the effect of temperatures and parameters on it and the rehydration characteristics of dried samples. 4- Determination of chemical composition, physical properties and enzymatic activity of the selected samples.