Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Production of Some Dietetic Dairy Products =
الناشر
Nabil Mohamed Samy Saied Abd Rabou,
المؤلف
Abd Rabou, Nabil Mohamed Samy Saied.
هيئة الاعداد
باحث / نبيل محمد سامي سعيد عبد ربه
مشرف / جمال الدين أحمد مهران
مشرف / محمد عبد الجليل خورشيد
مشرف / يحيى عبد العظيم السمرجى
الموضوع
Dairy processing.
تاريخ النشر
1994 .
عدد الصفحات
135 p. :
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
الدكتوراه
التخصص
علوم وتكنولوجيا الأغذية
تاريخ الإجازة
2/7/1994
مكان الإجازة
جامعة عين شمس - كلية الزراعة - علوم الأغذية
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 158

from 158

Abstract

This research was planned to produce some new dietetic dairy products for special functions and special people. The study was dealt with iron fortification of yoghurt and white cheese for overcoming the iron-deficiency anemia for producing the light dairy products, this study was concerned with using diafiltrated milk; which had low lactose content; in manufacturing of ice-milk with replacing sucrose with another sweetener such as high fructose corn syrup.