![]() | Only 14 pages are availabe for public view |
Abstract This work wascarried out on raw ,roasted (150Cfor 15 min.)and fried salted [160 C for 8min.& spraying dry salt (1-1.5%)]peanut seeds .these three samples of peanut seeds (commercial varieties )were taken during processing from local peanut company named IAFCO-IOINT ARAB food co.cairo-egypt in order to study : 1-some characteristics of peanut seeds during processing and storage. 2-pnysicochemical characteristicsof extracted oil during processing and storage of peanut seeds . 3- characteristics of protein ingredients(defatted flour, protein concentrates and protein isolates)prepared from peanut seeds during processing and storage. 4-Funcational properties of protein in gradients prepared from peanut seeds during processing and storage. تم هذا العمل على ثلاث عينات من بذور الفول السودانى ”اصناف تجارية” وهى بذور الفول السودانى الخام ، بذور الفول السودانى المحمصة ( على 150 ° م لمدة 15 دقيقة) وبذور الفول السودانى المحمصة المقلية على ( 160 °م لمدة 8 دقائق) والمملحة برش ملح جاف بنسبة ( 1 – 1.5 %)وقد اخذت هذه العينات الثلاثة من الشركة العربية المشتركة للاغذية ( القاهرة – جمهورية مصر العربية) بغرض دراسة ما يلى:- 1- بعض خصائص بذور الفول السودانى اثناء المعاملة والتخزين. 2- الخصائص الفيريوكيميائية للزيت المستخلص من بذور الفول السودانى اثناء المعاملة والتخزين. 3- خصائص المكونات البروتينية ( الدقيق المنزوع الدهن – مركزات البروتين – معزولات البروتين) المحضرة من بذور الفول السودانى اثناء المعاملة والتخزين. 4- الخصائص الوظيفية للمكونات البروتينية المحضرة من بذور الفول السودانى اثناء المعاملة والتخزين. |